Welkom bij

Wereldwinkel Peel en Maas

Welkom bij de Wereldwinkel Peel en Maas

De Wereldwinkel is begonnen in 1993 in Helden Dorp en uitgegroeid tot een moderne en sfeervolle winkel in hartje Panningen in Passage de Pit 3.

Met 38 enthousiaste medewerkers wordt de winkel gerund.

U vindt bij ons de mooiste Wereldcadeaus, verassend om te geven of zelf te gebruiken.
Voorbeelden van producten en ideeen voor relatiegeschenken of kerstpakketten vindt u op
de betreffende pagina's.
Nieuwsgierig?
Wij verheugen ons op uw bezoek !

Voor meer informatie over ons, de openingstijden en plattegrond kijk op de pagina Winkelzaken of klik Hier

Wereldwinkels al 40 jaar!

40 Jaar geleden ging de eerste Wereldwinkel ter wereld open en wel in Breukelen.
Nu, 40 jaar later, zijn er bijna 300 Wereldwinkels!
10.500 Vrijwilligers zetten zich dagelijks in voor fairtrade en verkopen prachtige cadeauartikelen.
Deze artikelen komen van makers uit de ontwikkelingslanden.
Zij verdienen op deze manier een eerlijk inkomen en zijn zo in staat een beter bestaan op te bouwen.

De Wereldwinkel verkoopt originele cadeaus en heerlijke levensmiddelen uit andere culturen. Onze producten zijn gemaakt met respect voor mens en milieu. Omdat de producenten - zoals zilversmeden, pottenbakkers en koffieboeren - er een rechtvaardige prijs voor krijgen, kunnen ze een menswaardig bestaan opbouwen. Met uw aankoop helpt u hen daarbij.
Wereldwinkels zijn bijzondere cadeauwinkels waar je producten kunt kopen uit niet-westerse culturen. Koffie van boeren uit Tanzania, lieve knuffels uit Sri Lanka en trendy sieraden uit India. Maar ook geurige wierook, authentieke muziekinstrumenten, leuke woonaccessoires en bijzondere bureauartikelen. En je vindt er smakelijke levensmiddelen. Zoals koffie, thee, cacao, sauzen, chutneys en wijn. Koop je iets in één van de 300 Wereldwinkels in Nederland dan bevorder je de eerlijke handel en steun je de ontwikkeling van zilversmeden, pottenbakkers en koffieboeren op het zuidelijk halfrond.

Dit zeggen zij erover:

‘We bepalen gelukkig nu zelf welke know-how we op dit moment nodig hebben'

Nu een aantal boerenvertegenwoordigers in Tanzania getraind zijn in ‘koffie proeven’, kunnen zij de kwaliteit van de partijen écht beoordelen en zijn zij écht in staat de kwaliteitsdiscussie met de afnemers te voeren.

‘Omdat de ontwerpen van onze knuffels zo aanslaan, exporteren we ze nu ook!’

Sandra nam zich één ding heilig voor: ze zou een beter leven krijgen dan haar ouders. En niet alleen zijzelf, ook andere vrouwen in Sri Lanka. Ze werd advocaat en startte daarnaast de weefwerkplaats Selyn die aan 200 vrouwen werk biedt.

‘Dankzij goede ondersteuning konden wij onze sieraden verkopen en leggen we nu geld opzij voor de kinderen’

Professor Sharma en zijn vrouw Tara trokken zich het lot van de ‘onaanraakbaren’ en moslim handwerkslieden in India aan. Onder hun leiding zijn inmiddels tientallen sterke handnijverheidsgroepen ontstaan die erin slagen de markt te betreden. Zij krijgen een goeie prijs voor bijvoorbeeld hun sieraden en kunnen geld opzij leggen voor hun kinderen.